Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: Crematorium Alphen aan den Rijn verzorgt het graag voor u. Wij hebben ruimtes waar u in huiselijke kring afscheid kunt nemen, maar ook een grote aula met plek voor ruim 250 bezoekers! En een koffiekamer (condoleanceruimte),  rouwkamers voor een rouwbezoek, een verzorgingsruimte, crematieoven en asafgiftekamer. Kortom: alles onder één dak.

Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over (gratis) parkeergelegenheid.

Grote aula

Smaakvol ingerichte ruimte met mooie beeld- en geluidsweergave. De grote aula telt 90 zitplaatsen en is zowel geschikt voor grote als kleinere gezelschappen. Naast de zitplaatsen zijn er 175 staanplaatsen, waardoor ruim 250 bezoekers de plechtigheid kunnen bijwonen.

Specificaties
Aantal stoelen: 90
Aantal staanplaatsen: 175
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Piano/vleugel aanwezig: nee
Geluidsopname: ja
Microfoon: ja
Kist dalen: nee
Consumpties mogelijk: nee

Huiskamerafscheid (familieaula ‘De Zeger’)

In onze familieaula De Zeger bieden wij een huiskamerafscheid. Speciaal voor gezelschappen (tot 16 personen) die de voorkeur geven aan een kleine, intieme plechtigheid in huiselijke sfeer. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. U bent geheel vrij in hoe u de ruimte benut. Muziek kan zelf afgespeeld worden. Ook zijn consumpties mogelijk.

Specificaties
Aantal personen: max. 16
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: nee
Geluidsopname: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Familieaula ‘De Ooster’

Wilt u in kleine kring afscheid nemen, dan kan dat in De Ooster. Deze familieaula biedt ruimte aan 21 nabestaanden voor een intieme plechtigheid en/of condoleance. De ruimte is namelijk aula en koffiekamer in één. U bent vrij om uw afscheid zelf vorm te geven en zelf muziek en beeld af te spelen. Consumpties zijn ook mogelijk.

Specificaties
Aantal personen: max. 21
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid kunnen de nabestaanden samen zijn in onze condoleanceruimte. Een prachtige authentieke ruimte, welke eerst de aula van de Oosterbegraafplaats vormde. Hier kunt u een hapje en/of drankje nuttigen. Wij bieden een zeer uitgebreid cateringassortiment.

Specificaties
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart van een dierbare kan de naaste familie zich voorafgaande aan de plechtigheid afzonderen in onze ontvangkamer. Zij kiezen zelf of zij de aula betreden voor of na de andere bezoekers.

Rouwkamers

In onze rouwkamers kunt u nog even bij uw overleden dierbare zijn in de dagen voorafgaande aan de uitvaart. Voor een persoonlijk afscheid, familiebezoek of condoleance. In de rouwkamers kunnen wij de overlede opbaren. We hebben verschillende ruimtes, geschikt voor elke gezelschapsgrootte. Dit kan overdag of in de avonden, doordeweeks en in het weekend.

Verzorgingsruimte

In onze nette verzorgingsruimte verzorgen wij de overledene. Dit kan met of zonder familie. Waar u de voorkeur aan geeft.

Koelruimte

Hier kan de overledene verblijven tot het moment dat de uitvaart plaatsvindt.

Kamer voor asafgiften

De as van uw dierbare kunt u vanaf een maand na de crematie bij ons ophalen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. De as overhandigen wij in een speciaal hiervoor ingerichte kamer. In deze kamer tonen wij diverse asproducten. De sierurnen die hier staan zijn (direct) te koop.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
Op afspraak (ook in de avonden)

zaterdag & zondag
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium Alphen aan den Rijn is gevestigd aan de Verlengde Aarkade, naast de Oosterbegraafplaats. De locatie is goed bereikbaar per auto en ligt op slechts 2 kilometer afstand van het treinstation Alphen aan den Rijn. Dichtsbijzijnde bushalte is de Lijsterlaan.

Plan route ›