Begrafenis

De plechtigheid voorafgaande aan de begrafenis kan gehouden worden in onze grote aula of in kleinere kring in één van onze sfeervolle familieaula’s. Na afloop van de plechtigheid kan de kist op passende wijze naar het graf worden gedragen.

Crematorium Alphen is direct gelegen aan de Oosterbegraafplaats. Deze algemene begraafplaatswordt beheerd door de gemeente Alphen aan den Rijn en beschikt over diverse algemene en eigen (particuliere) graven.

 

Algemeen graf

Een algemeen graf deelt u met meerdere onbekende overledenen. De plek wordt toegewezen. Op het graf kan een kleine steen geplaats worden. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet verlengd worden.

Eigen graf

Een eigen graf wordt ook wel een particulier graf genoemd. Dit graf is voor één persoon en u kunt zelf een plek uitkiezen. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kunnen daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf

Dit is een ‘eigen graf’ voor twee tot drie familieleden of naasten. Dit kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen.

 

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
Op afspraak (ook in de avonden)

zaterdag & zondag
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium Alphen aan den Rijn is gevestigd aan de Verlengde Aarkade, naast de Oosterbegraafplaats. De locatie is goed bereikbaar per auto en ligt op slechts 2 kilometer afstand van het treinstation Alphen aan den Rijn. Dichtsbijzijnde bushalte is de Lijsterlaan.

Plan route ›