Crematie

Bij een crematie kunt u – net als bij een begrafenis – zelf kiezen hoe u vooraf afscheid wilt nemen. Crematorium Alphen aan den Rijn heeft altijd een ruimte die past bij uw gezelschap en uw wensen. Zo is er een sfeervolle grote aula, maar zijn er ook verschillende familieaula’s waarin u in huiselijke kring zelf de plechtigheid vorm kunt geven.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht voor de crematie. Indien mogelijk kunnen maximaal 6 personen de overledene naar de crematieruimte. Zijn er nabestaanden die graag aanwezig willen zijn bij het invoeren van de overledene in de oven, dan dient dit bij het reserveren van de crematie kenbaar worden gemaakt. Hiervoor moet u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Asbestemming

Na de crematie dient de as minimaal één maand in het crematorium te blijven. Dit is door de wet vastgelegd. Na die periode kunnen de nabestaanden de as ophalen om te bewaren of om uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden in wat u met de as kunt doen:

Bewaren in urn

Wanneer u de as in een urn bewaart, kunt u deze plaatsen waar u maar wilt. Bijvoorbeeld thuis. Urnen zijn er in vele soorten en maten. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Deze zijn beschikbaar voor verkoop.

Urnengraf of columbarium

Op de Oosterbegraafplaats naast ons crematorium kunt u een mooie herinneringsplek creëren voor uw dierbare. Hier kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een urnengraf of voor een plek in het buitencolumbarium (urnenwand).

Uitstrooien

Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Bijvoorbeeld op de Noordzee, in de duinen of op een verstrooiveld. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan ook. Houdt u zich dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

In Crematorium Alphen aan den Rijn hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare. Wij hebben altijd diverse sierurnen op voorraad die u kunt aanschaffen.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
Op afspraak (ook in de avonden)

zaterdag & zondag
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium Alphen aan den Rijn is gevestigd aan de Verlengde Aarkade, naast de Oosterbegraafplaats. De locatie is goed bereikbaar per auto en ligt op slechts 2 kilometer afstand van het treinstation Alphen aan den Rijn. Dichtsbijzijnde bushalte is de Lijsterlaan.

Plan route ›