Maak kennis met onze afscheidsadviseurs

Nadenken over uw afscheid is niet leuk. Maar wel verstandig. Bij een uitvaart komt meer kijken dan u vooraf zou denken. In een korte periode moeten veel belangrijke beslissingen worden genomen.

Daarom is het voor uw nabestaanden fijn om te weten wat uw afscheidswensen zijn, zodat zij een passend en mooi afscheid voor u kunnen organiseren zoals u het had gewild. Dat geeft rust. Wilt u weten wat een uitvaart eigenlijk kost, wat er allemaal mogelijk is of wat u vooraf al kunt regelen? Onze afscheidsadviseurs Martin en Martine helpen u graag.

Martin van Zeelt

'Ik help ze om de punten op de i te zetten. Het uitgangspunt: in principe is alles mogelijk' Martin

“Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dapper ik het vind als iemand contact met ons opneemt. Het is natuurlijk best een moeilijk onderwerp, je eigen uitvaart. Veel mensen zijn bij de eerste kennismaking dan ook enigszins gespannen. Maar al snel breekt het ijs. En ja, er wordt tijdens de gesprekken soms ook gelachen.

Ik loop met mensen het complete uitvaartscenario door. Sommige vragen zijn misschien confronterend, of voelen ongemakkelijk, die kunnen dan gerust geparkeerd worden. Uiteindelijk blijken veel mensen al een duidelijk beeld te hebben van hoe ze hun uitvaart willen. In elk geval in grote lijnen. Ik help ze om de punten op de i te zetten. Het uitgangspunt: in principe is alles mogelijk.”

Martine van den Berg

'Door goed te kijken, de juiste vragen te stellen en aandachtig te luisteren kom ik erachter wat iemand echt bezighoudt' Martine

“Als iemand een afspraak maakt om zijn of haar uitvaart te bespreken, spreek ik bewust bij die persoon thuis af. De plek waar iemand woont, vertelt al heel veel. Hangen er foto’s? Staan er bijzondere voorwerpen? Door goed te kijken, de juiste vragen te stellen en aandachtig te luisteren kom ik erachter wat iemand echt bezighoudt. Mensen weten vaak niet half wat er mogelijk is. Ik kan daar bij helpen, zodat de uitvaart die we doorspreken ook echt bij de persoon past. Als dat is vastgelegd, is er rust.

Ik werkte hiervoor acht jaar als uitvaartbegeleider bij PC Uitvaart. Daardoor weet ik wat er kan, waar mensen tegenaan lopen, welke twijfels er kunnen zijn, wat een geschikte locatie is. En ik weet wat er niet kan of mag, net zo belangrijk.”

Wees bewust van de voordelen van het vóóraf regelen

Onze afscheidsadviseurs Martin en Martine komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. Wanneer het u uitkomt. De afspraak is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Als u dat wenst, kan het gesprek ook plaatsvinden op één van de locaties van PC Uitvaart. Dan krijgt u direct een goed beeld van de mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Vul onderstaand formulier in en stel uw vraag. Wij nemen vervolgens contact met u op om uw vraag te beantwoorden en eventueel een afspraak in te plannen.

Bent u benieuwd naar de kosten van een uitvaart? Doe dan onze kostencheck. Ook kunt u uw afscheidswensen alvast vastleggen via ons wensenformulier. Na invullen ontvangt u deze in PDF in uw e-mail om te bewaren bij uw papieren.

  • * Dit is een verplicht veld
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden