Begraafplaats & verstrooiveld

Crematorium Alphen aan den Rijn is gelegen naast de Oostergraafplaats. Deze begraafplaats kent diverse soorten graven, maar ook verschillende urnengraven, een buitencolumbarium (urnenwand) en een verstrooiveld.

Contactgegevens

De Oostergraafplaats wordt beheerd door de gemeente Alphen aan den Rijn. Voor informatie over de begraafplaats, de mogelijkheden en de tarieven kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (0172) 46 52 24.

Openingstijden

Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang.

Verschillende type graven

Algemeen graf
Een algemeen graf deelt u met meerdere overledenen. De plek wordt toegewezen. Op het graf kan een kleine steen geplaatst worden. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet verlengd worden.

Eigen graf
Een eigen graf wordt ook wel een particulier graf genoemd. Dit graf is voor één persoon en u kunt zelf een plek uitkiezen. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kunnen daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf
Dit is een ‘eigen graf’ voor twee tot drie familieleden of naasten. Dit kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen.

Algemeen urnengraf
In een algemeen urnengraf staan meerdere urnen van overledenen die geen familie van elkaar zijn. De uitgifte is voor tien jaar en kan daarna verlengd worden.

Particulier urnengraf
In een particulier urnengraf kunt u meerdere asbussen of sierurnen bijzetten. Een particulier urnengraf wordt voor vijf jaar uitgegeven en kan hierna verlengd worden.

Nis in de urnenmuur
U kunt een nis in een urnenmuur kopen. De nis kan afgesloten worden met een natuurstenen of glazen afdekplaat. Deze kunt u laten graveren. Blijft de nis open, dan moet de asbus in een sierurn geplaatst worden. Een nis in een urnenmuur wordt voor vijf jaar uitgegeven en kan hierna verlengd worden.

Verstrooiveld
U kunt er voor kiezen om de as na de crematie te laten verstrooien op het verstrooiveld van de Oosterbegraafplaats. Neem hiervoor contact met ons op.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden