Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: Crematorium Alphen aan den Rijn verzorgt het graag voor u. Wij hebben ruimtes waar u in huiselijke kring afscheid kunt nemen, maar ook een grote aula met plek voor ruim 250 bezoekers! Daarnaast is er een koffiekamer (condoleanceruimte),  rouwkamers voor een rouwbezoek, een verzorgingsruimte, crematieoven en asafgiftekamer. Kortom: alles onder één dak.

Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over (gratis) parkeergelegenheid.

Onze ruimtes

Grote aula

Smaakvol ingerichte ruimte met mooie beeld- en geluidsweergave. De grote aula telt 110 zitplaatsen. Naast de zitplaatsen zijn er 175 staanplaatsen, waardoor ruim 200 bezoekers de plechtigheid kunnen bijwonen.

Specificaties
Aantal stoelen: 110
Aantal staanplaatsen: 175
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Piano/vleugel aanwezig: nee
Geluidsopname: ja
Microfoon: ja
Kist dalen: nee
Consumpties mogelijk: nee

Huiskamerafscheid (familieaula ‘De Zeger’)

In onze familieaula De Zeger bieden wij een huiskamerafscheid. Speciaal voor gezelschappen tot 8 personen die de voorkeur geven aan een kleine, intieme plechtigheid in huiselijke sfeer. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. U bent geheel vrij in hoe u de ruimte benut. U kunt zelf muziek afspelen.

Specificaties
Aantal personen: max. 8
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: nee
Geluidsopname: nee
Consumpties mogelijk: Alleen koffie & thee

Familieaula ‘De Ooster’

In De Ooster kunt u in kleine kring afscheid nemen. Deze familieaula heeft ruimte voor 20 nabestaanden. Dit is ideaal voor een intieme plechtigheid en/of condoleance. De ruimte is namelijk aula en koffiekamer in één. U bent vrij om uw afscheid zelf vorm te geven en zelf muziek en beeld af te spelen. Consumpties zijn ook mogelijk.

Specificaties
Aantal personen: max. 20
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid in één van de aula’s in Crematorium Alphen aan den Rijn kunnen de nabestaanden elkaar ontmoeten en spreken in de condoleanceruimte. Dit kan met een hapje en/of drankje. Crematorium Alphen aan den Rijn heeft een zeer uitgebreid cateringassortiment.

Specificaties
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart in Crematorium Alphen aan den Rijn kan de naaste familie zich voor de plechtigheid apart voorbereiden in onze ontvangkamer.

Rouwkamers

Voor een persoonlijk afscheid, familiebezoek of condoleance in de dagen voor de uitvaart, kunt u gebruik maken van onze rouwkamers. Hier kunnen wij de overledene opbaren zodat u nog even bij uw dierbare kunt zijn. Dit kan ook buiten onze openingstijden.

Kamer voor asafgiften

De as van de overledene kunt u vanaf een maand na de crematie ophalen in Crematorium Alphen aan den Rijn. Hiervoor kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. De as overhandigen wij in een speciaal ingerichte kamer. In deze kamer staan diverse asproducten. De sierurnen die hier staan zijn meestal op voorraad en kunt u direct laten vullen en meenemen.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden